.:About Me:.

My photo
Kami menyediakan hanya yang istimewa utk pelanggan kami.

Pengumuman Penting

@~>~~~PENGUMUMAN PENTING~~~<~@

Kepada para pelanggan yang bercadang untuk membuat sebarang tempahan daripada kami, ingin dimaklumkan di sini bahawa, lokasi pengambilan tempahan anda adalah di Plaza Bukit Damansara (berdekatan dengan Pusat Sains Negara), pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat pada pukul 9.00 pagi - 6.00 ptg.

Sekian, terima kasih...

Monday, May 17, 2010

Strawberry Chocolate Ganache


Inilah dia my newest collection of cakes, strawberry chocolate cake. Akhirnya siap juga kek ni. Quite messy gak mula2...almaklumla...coklat.

Well, this cake also for IJN punya event. I'm quite scared at first, almaklumla, nk cover the whole cake ngan coklat...mmg susah at first. Kene byk2 praktis in handling coklat nih. Lg2 klu sape2 yang mempunyai tangan yang agak 'warm', like me!!! Hahaha...


Bila buat kek ni, teringat pulak kat CT @ DK...hahaha...xde kaitan pon!!!
Oh ya..lupa lak, kek ni di'layer' dengan juga chocolate ganache with almond, so, its very2 rich in chocolate...

next time kalau buat lagi kek ni, I'll put a whole instead of half of the strawberry...or meybi nk try buh beri lain lak...kut2 la lagi sedap kan?!

:)

2 comments:

  1. salam KP
    wah dah maju kedepan rupanya
    patut buzy sok mo...
    good JOB KP

    ReplyDelete
  2. ya rabbi...x pasan komen ko..hahaha...
    baru mola la dila..
    ko pon ape kurangnye, ko pandai kan msk mcm2...
    ntah2 ko lg maju drpd aku!!!
    hahaha
    sama2lah kite maju ke depan.... :)

    ReplyDelete

Connect with Us